Duguláselhárítás wc pumpa

2016. 04. 10.

Duguláselhárítás házilag

Előfordul, hogy eldugul valahol a rendszerünk. Ilyenkor fontos kérdés, hogy nekikezdjünk magunk a duguláselhárításnak vagy szerelőt hívjunk, aki szakszerűen képes elvégezni a duguláselhárítást.

Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai.  A legjobban akkor járunk, ha először megpróbáljuk saját magunk megoldani a problémánkat. Ezt persze óvatosan tegyük,  ha túl nagy vehemenciával vágunk bele a duguláselhárításba, kárt is tehetünk a rendszerben.

Ha mi magunk szeretnénk a duguláselhárítást elvégezni, akkor többféle dologgal kezdhetünk.

Duguláselhárítás házilagHa kisebb dugulásról van, szó kezdjük a leeresztő kitisztításával. Egy darab drót, vagy csipesz segítségével szedjük ki a beleesett vagy odaragadt nem odaillő dolgokat.

Ha nem sikerült a duguláselhárítás, jöhet a szifon kitakarítása. Ez a munka egy kis ügyességet igényel. Szedjük szét a szifont és takarítsuk ki. Vigyázz, ha a dugulás a kádnál van, szét ne szedd a szifont, mert nem úszod meg szerelő kihívása nélkül. Ha a szifont szétszedtük és kitisztítottuk, rakjuk vissza. Eközben vigyázzunk a tömítésekre! Jöhet a próba!

Duguláselhárítás wc pumpa

Ha még mindig fennáll a dugulás, jöhet a jó öreg WC pumpa. Kicsi vizet engedünk a mosdóba vagy a mosogatóba és elkezdjük pumpálni. Ha közel van a dugulás, akkor jó eséllyel meg is tudjuk a pumpával szüntetni.

Ha mégsem sikerült a duguláselhárítás a pumpával, jöhet a vegyszeres próbálkozás. A szódabikarbóna és ecet. Ez jól hangzik. Olcsó és nagyon hatásos módszer, még dugulás megelőzésére is. Öntsük a szódabikarbónát a leeresztőbe és öntsük utána az ecetet. Ne ijedjünk meg, mert nagyon fog pezsegni. Ez a jó. Hagyjuk őket 5-10 percig dolgozni és bő forró vízzel öblítsük át.

Ha sikerült, ügyesek voltunk, ha nem, akkor hívjunk duguláselhárító szakembert.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében
06 20 491 5089

 

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor