Téli fagyás, vízcső elfagyás

Téli fagyás, elfagyás – mit tehetünk ellene 06 20 491 5089

 

Hogyan előzzük meg, hogy egy fűtetlen épületbe, lakatlan lakásba ne fagyjanak el a csövek, fűtőtestek, csapok, fajanszok. Remélem a cikkolvasó a fűtetlen lakásában már víztelenített, takargatott, no meg sózott, mert ugye a só csökkenti a víz fagyáspontját. 20%-os só oldat csak -18 fokon fagy meg. A vécékagyló “lyukát”, bűzelzáró szifonokat, amelyekben víz van, szintén vagy el kell távolítani a vizet vagy jól teleszórni sóval. A sós víz már kisebb eséllyel fagyassza szét a lefolyócsöveket.

Ne felejtsük el hogy a meleg vizes vízvezetékeket is fagy mentesíteni, betakarni ha tudjuk kifújni belőle a vizet. Ha minden honnan kimertük a tél beállta előtt a vizet (vécé kagyló, bűzelzáró szifon..stb) ne ijedjünk meg, ha csatornaszagot tapasztalunk, hiszen a bűzelzáró hiányában ez normális, és mivel nincs, benne víz ott visszajöhet a csatorna szag. Ezeket a csatornanyílásokat a bűz elöl, betömködjük valamilyen ronggyal, vagy újság papírral és máris nem tud vissza jönni a csatornaszag. A fagymentesítés nagyjából maximum egy órát vesz igénybe, és ezzel a tavaszi dugulást is megelőzhetjük.

Vízhálózattal kapcsolatos feladatok:

-zárjuk el a vízhálózat főelzáróját

-majd a kertben lévő csapnak a talajcsapját zárjuk el

-a meleg víztárolókat engedjük le (Minden elzárót hagyjunk nyitott állapotba)

Ha erre nincs ideje, vagy úgy ítéli meg, hogy jobb, ha egy szakember végzi, akkor hívjon vízvezeték szerelőt, aki szakszerűen elvégzi a télisítést. Hívjon bizalommal!

„Semmi kétség Sanya a segítség”

Vízvezeték szerelés, Harcsa Sándor 06 20 491 5089

 

Kategóriák
0 hozzászólás
0 Pings & Trackbacks

Vélemény, hozzászólás?