Csatornába benőtt gyökerek

2016. 04. 09.

Udvari csatorna duguláselhárítása

Duguláselhárítás az udvaron a csatornában

Csatornába benőtt gyökerek

Csatornába benőtt gyökerek

A legtöbbször a dugulás a benőtt gyökerektől keletkezik. Nem árt új háznál, ha oda figyelünk a csatorna nyomvonalára, és fölé, mellé nem ültetünk fát, cserjét, bokrot, mert nagy nyári szárazság idején a fák gyökerei megkeresik a csatorna gyenge pontját és meg próbálnak bekúszni. Ha pici rés van, akkor ott be is mennek a gyökerek. Ha a gyökérzet bejut a csatornába, akkor csak idő kérdése, hogy a dugulás mikor következik be.

A vegyszeres kiirtás – tapasztalatom szerint- nem sok eredménnyel szokott járni. Ha kivágjuk a fát vagy a bokrot,  sok esetben a gyökere tovább él, mert jó tápanyagot talál a lefolyócsőben.

A régi csatornák még betonból, kerámiából, eternitből, vasból vagy ólomból készültek. Ezek már elég porózusak lettek mára ahhoz, hogy szivárogjanak. A lefolyó cső csatlakozása általában betonozva volt, vagy gumitömítéssel látták el. Ez mára már igencsak kezd elfáradni, elengedni, szétporlani. Ha megindul a szivárgás, a gyökér megtalálja a módját, hogy bejusson a lefolyócsőbe.

A gyökérzetet ritkíthatjuk csőgörénnyel, de ezzel a módszerrel nem tudjuk véglegesen kiirtani az eldugult csatornából. Ez még a womával sem sikerülhet. Csak egy módon lehet kiirtani: ha a lefolyó rendszert kiássuk, és újraépítjük.

Ma már nagyon modern,  PVC és KG csövek kaphatók. Épületen kívül minden esetben csak KG-csővel szereljük a csatornarendszert. Ha hosszú az udvaron a csatornarendszerünk, építtessünk be tisztító nyílásokat, vagy tisztító aknákat!

Duguláselhárítás

+36 20 491 5089

A duguláselhárítást a következő Pest megyei településeken vállaljuk:

Budakalász, Budakeszi, Bag, Budaörs, Ecser, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Dómon völgy, Erdőkertes, Érd, Tót, Fót-Liget, Gödöllő, Gyál, Halásztelek, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Mária Besnyő, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa, Üllő, Üröm, Pomáz, Telki, Törökbálint, Pécel, Szilasliget, Szentendre, Vecsés, Veresegyház.

Vállalunk: 

  • Duguláselhárítást,
  • Géppel csőgörényezést
  • Csatorna bekötést, és cserét
  • Mosdók csapok cseréjét
  • WC tartályok cseréjét
  • Vízvezeték-szerelést

Duguláselhárításnál nálunk NINCS kiszállási díj!

Duguláselhárításnál nálunk NINCS óra díj!

Duguláselhárításnál nálunk NINCS folyóméter díj!

Ami van nálunk: Precíz, tiszta, pontos munka!

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2023, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor