2020. 01. 17.

Kellemetlen szagok a lefolyók környékén

Dugulásra utalnak a kellemetlen szagok

A lefolyók környékén jelentkező kellemetlen szagok a legtöbbször azt jelzik, hogy a lefolyóban dugulás alakult ki. Sokan szembesültünk már ezzel a problémával, ami megnehezíti mindennapjainkat. Az eltömődést sok minden okozhatja. A mosogatónál ételmaradékok, vízkő lerakódása, a mosdónál hajszálak, kozmetika szerek, tisztítószerek maradványai.

A kellemetlen szagokért azonban néha nem is a dugulás a felelős. Padlóösszefolyók esetén például gyakran előfordulhat, hogy a szifon kiszáradása és a kiszellőztető hiánya okozza a problémát. Ügyeljünk rá, hogy a lefolyót rendszeresen karbantartsuk és időnként, ha használaton kívül van, töltsünk bele egy-két pohárnyi vizet.

Mosogatóknál a szagokért a bűzelzáró hibája is felelős lehet. Ahogy a padlóösszefolyó esetén, itt is érvényes, hogy, ha a lefolyót nem használjuk rendszeresen, akkor az kiszáradva, kellemetlen szagokat bocsájthat ki. Megeshet, hogy a cső kilyukad, ebben az esetben is előfordulhat, hogy kellemetlen szagokat érzünk.

A mosógép irányából is érezhetünk kellemetlen szagokat. Ennek oka a mosógép csövében lerakódott vízkő, mosószer lehet vagy a mosógép szűrőjének szennyeződése. Érdemes a gépet rendszeresen tisztítani, akár a háztartásban is elérhető vízkőmentesítővel, például ecettel vagy a boltokban kapható speciális tisztítószerekkel. Ezzel a mosógép élettartamát is megnövelhetjük.

Ha nem szűnnek meg a szagok

Amennyiben a kellemetlen szagok nem szűnnek meg a tisztítás és a házi praktikák bevetése után sem, akkor érdemes szakemberhez fordulnunk, hiszen sok fölösleges idegeskedéstől megkímélhetjük magunkat. A szakemberek gyorsan és hatékonyan szüntetik meg a problémát, hogy mindennapi életünk a normális kerékvágásban folytatódhasson.

Ha Gödöllőn, Budapesten vagy Pest megye déli részén keres szakembert, hívjon bizalommal. Több évtizedes szakmai tapasztalattal szívesen állok rendelkezésére.

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2023, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor