2020. 01. 23.

A vécé dugulásának megszüntetése

Vécé dugulás okai és megoldás

Az egyik legbosszantóbb probléma a háztartásban, ha eldugul a vécé. Sok oka lehet ennek, leggyakrabban a túlzott papírhasználat, a WC-be kerülő idegen tárgyak vagy a vízben nem mindig tökéletesen oldódó papírgurigák is okozhatnak kellemetlenséget. Ha olyan ingatlannal rendelkezünk, ahol még derítő van, az is előfordulhat, hogy annak túltelítettsége okozza a vécécsészénél jelentkező problémát.

Amikor észleljük, hogy a víz lassabban folyik le és ezt hanghatások is kísérik, akkor már biztosak lehetünk benne, hogy dugulással állunk szembe. Ennek mértékét első körben nyilván nem tudjuk megítélni, így a legjobb, ha először házi módszerekkel próbálkozunk. A pumpás megoldás a legkézenfekvőbb, hiszen ilyen eszköz a legtöbb háztartásban megtalálható. Bevethetünk lefolyótisztító szereket vagy házi csőgörényt is.

További házi praktikák

Ha máshol tapasztalunk dugulást, például a mosogatótálcánál vagy a mosdónál, a pumpa, akkor is nagy segítség lehet. Ügyeljünk, hogy a mosdó, mosogató túlfolyóját kezünkkel lezárjuk pumpálás közben, hogy vákuum keletkezhessen. Ha nincs kéznél pumpa, akkor nagyanyáink házi praktikáihoz is fordulhatunk. Öntsünk a lefolyókba, vécébe szódabikarbónát, majd töltsünk rá forró ecetet, némi várakozás után, engedjünk forró vizet a lefolyóba. Elég egy pohár szódabikarbóna és egy pohár ecet. A WC esetén azonban ennek az adagnak a háromszorosát kell alkalmaznunk, ahhoz, hogy eredményt érhessünk el. A keverék alkalmazása közben védjük arcunkat és orrunkat, a használat során keletkező erős szagokat ne szippantsuk be.

Amennyiben a dugulást nem sikerül házilag elhárítani, keressen bizalommal. Szívesen állok rendelkezésére hétvégén is, Gödöllőn, Budapesten és Pest megye déli részén.

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor