2020. 01. 29.

Sóval a dugulás ellen

Házi praktika, dugulás ellen

Amikor háztartásunkban dugulást észlelünk, az első, ami eszünkbe jut, hogy a reklámokban, interneten látott vegyi anyagokkal próbálkozzunk. Ezek az anyagok azonban, sem egészségünknek, sem a környezetnek nem tesznek jót és számos olyan házi praktika létezik, melyek hasonlóan hatékonyak, mégis olcsóbbak, környezet-és emberbarátok.

Ilyen például a régóta közkedvelt só, ecet, szódabikarbóna hármas, melyből egyveleget készítve igen hatékony lefolyótisztító szert készíthetünk, anélkül, hogy több ezer forintot költenénk. A recept a következő: egy pohár sót összekeverünk egy pohár szódabikarbónával, majd ezt feloldjuk fél pohár ecetben. A keveréket beleöntjük a problémás lefolyóba, majd várunk, körülbelül 15 percet. Ezután vizet forralunk, körülbelül 2 liternyit és beleöntjük a forró vizet a lefolyóba, melyet ezt követően meleg vízzel leöblítünk, és addig folyatjuk a csapot, míg a víz akadálytalanul el nem távozik. Amennyiben ez nem történik meg, akkor súlyosabb dugulással állunk szembe. Megpróbálkozhatunk a szifon szétszerelésével is, de csak akkor, ha értünk hozzá, a nem szakszerű szétszereléssel ugyanis nagyobb kárt is okozhatunk, mint maga a dugulás. Amennyiben gyorsan és hatékonyan, piszok, kosz és fölösleges idegeskedés nélkül szeretnénk megoldani a problémát, kérjük szakember segítségét.

Dugulás elhárítás Budapesten és Gödöllőn

Ha gyors és profi segítségre van szüksége, szívesen állok rendelkezésére Gödöllő, Budapest és Pest megye déli részén, akár hétvégén is. Speciális eszközeim segítségével gyorsan és hatékonyan szüntetem meg a háztartásban jelentkező dugulást.

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor