2020. 02. 05.

Granulátummal a dugulás ellen

A rendszeres karbantartás fontossága

A lefolyórendszer akkor is rendszeres karbantartást igényel, ha nem jelentkeznek a dugulást jelző kellemetlenségek, mint például az orrfacsaró szagok terjengése a mosogató, a mosdó vagy a fürdőkád lefolyójának irányából. Ez ugyanis minden esetben azt jelzi, hogy a csövek falán szennyeződések vagy vízkő rakódott le és a víz emiatt nem tud akadálytalanul távozni, hiszen a cső, a lerakódások következtében, összeszűkült. Amennyiben ennek észlelésekor nem orvosoljuk a problémát, az bizony előbb-utóbb komolyabb duguláshoz vezet.

Granulátum használata dugulás esetén

Ha már kialakult a dugulás, akkor első körben megpróbálhatjuk házilag elhárítani. Manapság már számos duguláselhárító házi praktikát találhatunk az interneten. Az egyik legközkedveltebb ezek közül a granulátummal történő lefolyótisztítás. Lefolyótisztító granulátumot bármelyik szupermarketben, drogériában beszerezhetünk. Ez az anyag szemcsés, szilárd állagú és tökéletesen alkalmas mosdók, mosogatók, zuhanytálcák eltömődésének feloldására. A folyékony lefolyótisztítóknál hatékonyabb és olcsóbb anyag, mert ebből elég csak kisebb mennyiséget a csövekbe önteni, nem szükséges az egész flakon tartalmát, mint egyes folyékony szerek esetén. Mivel erős vegyi anyagról van szó és a granulátum vízzel keveredve mérgező gázokat bocsájt ki, ügyeljünk, hogy használat közben ezeket ne szippantsuk be. Viseljünk gumikesztyűt, a lefolyót alaposan öblítsük ki, majd tisztítsuk meg a mosdót, mosogatót vagy zuhanytálcát a szokásos módon.

Amennyiben a dugulást nem sikerül házilag elhárítanunk és a kellemetlenségek továbbra is fennállnak, kérjük szakember segítségét. A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek speciális eszközeik segítségével gyorsan és hatékonyan orvosolják a problémát, persze ez a megoldás költségesebb, mint a házi módszerek, azonban így biztosak lehetünk abban, hogy jó időre megszabadulunk a dugulás okozta felesleges idegeskedéstől.

Ha szakembert keres, szívesen állunk rendelkezésére, akár hétvégén is, Gödöllőn, Budapesten és Pest megye déli részén.

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor