2020. 02. 12.

Ha a padlóösszefolyó dugul el…

Házi módszerekkel a dugulás ellen

A mosdó, a mosogatótálca vagy a fürdőkád lefolyójának eldugulása jelentős kellemetlenséget jelenthet a hétköznapok során. A legtöbben, mikor dugulást észlelnek, azonnal a telefonhoz nyúlnak és duguláselhárító szakembert hívnak, ami több ezer forintos kiadást jelenthet. Elsőként mindenképpen érdemes házi módszerekkel próbálkozni, mert előfordulhat, hogy az eltömődés mértéke még nem jelentős és házilag is megszüntethetjük a problémát.

Mit tegyünk, ha eldugult a padlóösszefolyó?

Nagy bosszúságot okozhat a zuhanytálca vagy a padlóösszefolyó dugulása is. Ez utóbbit általában a kellemetlen szagok terjengése jelzi. Az eltömődést okozhatják a csőbe kerülő hajszálak, szennyeződések, vízkő. A tisztítást saját kezűleg is elvégezhetjük. Első lépésként vegyük le a padlóösszefolyó bűzelzáró könyökét, amennyiben rendelkezik ilyennel. Előfordulhat, hogy tisztító dugót találunk, akkor azt kell először eltávolítanunk. Ezután, elsőként vízsugaras tisztítással próbálkozhatunk. Ehhez vegyük le a tusoló csövén található zuhanyfejet, hogy csak a flexibilis cső maradjon. Szerencsés esetben ez a cső elér egészen az összefolyóig, így azt erős víznyomással a lefolyóba vezetve, megtisztíthatjuk a vezetéket a szennyeződésektől, lerakódásoktól. Amennyiben ez a módszer nem válik be, fontos, hogy ne kezdjük el házilag szétszerelni a padlóösszefolyó lefolyócsonkját, mert több kárt okozhatunk, mint hasznot és további költségekbe verhetjük magunkat. Kérjük inkább szakember segítségét, aki gyorsan és hatékonyan megszünteti a kellemetlenséget, speciális eszközei segítségével. A legtöbb duguláselhárítással foglalkozó szakember reggeltől késő estig elérhető és hétvégén is segítenek, ha éppen akkor jelentkezik a probléma.

Amennyiben szakemberre van szüksége, Gödöllő, Budapest vagy Pest megye déli részén él, keressen bizalommal. Profi eszközeinkkel, több évtizedes szakmai tapasztalattal a hátunk mögött, szívesen állunk rendelkezésére.

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor