2020. 09. 16.

A kád lefolyójának dugulása

 A kád lefolyójának dugulása

Bárhol is alakul ki dugulás, minden esetben bosszantó. Az egyik legnagyobb problémát mégis a kád lefolyójának eltömődése okozza. Vannak persze figyelmeztető jelek, amik arra utalnak, hogy a csővezeték nem átjárható. Ilyenek például a lefolyóból áradó kellemetlen szagok, a lassabban lefolyó víz, illetve a víz lefolyásakor jelentkező bugyborékoló hang.

A kád lefolyójának dugulása

A kád lefolyójának dugulása

Ha ezeket tapasztaljuk, akkor először megpróbálhatjuk házi praktikák segítségével megszüntetni a dugulást. Ehhez használhatunk folyékony állagú bolti lefolyótisztítókat, kristályokat vagy granulátumokat. Ezek használatakor mindig húzzunk gumikesztyűt, hiszen egyes szerek a bőrrel érintkezve égési sérüléseket, bőrirritációt okozhatnak. Ha makacsabb eltömődéssel állunk szembe, akkor a lefolyótisztító szert érdemes egy éjszakán át hatni hagyni, majd reggel forró vízsugárral leöblíteni. Próbálkozhatunk kézi pumpa bevetésével is. Arra érdemes odafigyelni, hogy használat közben, a kád túlfolyóját takarjuk le kezünkkel, így vákuum keletkezhet.

Ha az egyszerűbb házi praktikák nem válnak be, a szifont akkor se próbáljuk meg házilag szétszedni, mert a dugulásnál is nagyobb bajt okozhatunk. Régebbi építésű házakban, a kád lefolyócsövei be vannak betonozva, így a szifon egyáltalán nem hozzáférhető. Komolyabb eltömődés esetén mindenképpen érdemes duguláselhárítással foglalkozó szakembert hívnunk, aki speciális eszközei segítségével gyorsan és szakszerűen szünteti meg a problémát.

Természetesen a megelőzés is fontos. Manapság már szinte mindenhol kaphatók lefolyószűrők. A boltokban különböző anyagú, színű és formájú szűrő közül választhatunk. Ezek használatával elkerülhetjük, hogy a kád csöveiben a kozmetikai szerek, a haj vagy szőr lerakódhasson.

Ha a dugulás elhárítását szakemberre bízná, Pest megye vagy Budapest területén él, keressen bizalommal!

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor