2020. 09. 16.

Mit tehetünk kisebb dugulások esetén?

 Mit tehetünk kisebb dugulások esetén?

 Amikor dugulást tapasztalunk a lefolyóban, az első, hogy próbáljuk házilag megoldani a problémát. Ehhez, ha nincs szó komolyabb lerakódásról, igénybe vehetjük a klasszikus pumpás megoldást, mely a WC, a mosogató vagy mosdó dugulása esetén, hatékony megoldás lehet. Ezen kívül használhatunk lefolyótisztító granulátumokat vagy kipróbálhatunk sűrűbb folyadékokat, melyekből a boltokban manapság már számtalan márka közül választhatunk.

 Mit tehetünk kisebb dugulások esetén?

Mit tehetünk kisebb dugulások esetén?

A vegyszerekkel minden esetben óvatosan kell bánnunk, hiszen komoly sérüléseket, allergiaszerű tüneteket okozhatnak bőrrel érintkezve, így a használat közben feltétlenül használjunk gumikesztyűt. Egyes lefolyótisztításra alkalmazott anyagok hatására hő képződhet a csövekben, ami műanyag szerelvények esetében több kárt okoz, mint hasznot.

Figyelni kell arra is, hogy a szerek alkalmazásakor gáz képződhet, aminek a belélegzése káros hatással lehet egészségünkre. A lefolyótisztító szereken lévő használati utasítást minden esetben figyelmesen olvassuk el. Próbálkozhatunk még magas nyomású vízsugár bevetésével, a tusoló segítségével vagy a vegyszerek alkalmazását követően, forró vizes vízsugárral.

Amennyiben a házi praktikák vagy a boltban kapható anyagok nem szüntetik meg az eltömődést vagy a dugulás rendszeresen visszatér, mindenképpen érdemes duguláselhárítással foglalkozó szakember segítségét kérni, aki speciális eszközökkel és technológiával gyorsan és hatékonyan szünteti meg a kellemetlenséget.

Ha a házi módszerek nem segítenek és szakembert keres Budapest vagy Pest megye területén, forduljon hozzám bizalommal!

 

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor