2023. 10. 12.

Dugulás elhárítás a konyhába

Mosogató dugulás. Kistarcsa Pozsonyi út mosogató dugulás elhárítás. A mosogató szifon levétele után láttam, hogy a szifon teljesen üres ezért csak a falba vagy az aljzatba lehet a dugulás. Elkezdtem a cső görényezést és hallottam, hogy a szomszéd helységből, ami a fürdőszoba volt ott zörgött a spirál. Sajnos kiderült a félelmem, hogy a mosogató lefolyót belevezették a fürdőszobai padló összefolyóba. Ez nem felel meg így mert nem szabad belekötni a mosogató vezetéket. A dugulás valószínű ettől következett be mert a padló összefolyónál kicsapódtak a vegyszerek, zsírok és rögtön kialakult a dugulás. A padló összefolyóig cső görényezés, utána a padló összefolyó kitisztítása és máris szabadon folyt tovább a szennyvíz. Nálunk ilyen eset nem fordul elő mi nem kötünk padló összefolyóba mosogatót.

Udvari lefolyó dugulás elhárítás. Udvari dugulás elhárítás Szilasliget Sólyom utcában.                                                        A kerítésnél volt az utcánál a csatorna beállító csonk belső tisztító nyílás. Onnan KB 18 fm volt a másik tisztító nyílás és a kettő között volt a hatalmas dugulás. Próbáltam először cső görénnyel, de nem vezetett sikerre. Következett a belső udvari nyílás próbáltam onnan, de ott sem sikerült. Több próbálkozás után meg kameráztuk a rendszert. A tulajdonos nagyon őrült neki, hogy így fel vagyunk szerelve szinte minden eszközzel. A kamerázásnál megállapítottuk az utcai tisztítótól kb 4 méterre a lefolyó cső teljesen össze lett lapítva. Kiderült, hogy egy hete a lefolyó csövön keresztül gurult át egy kis markoló gép, és ott döngölték meg a talajt is mert térkövezést csináltak. Ezek a munkálatok okozták a cső el deformálását és ezért lett a dugulás.

Mosogató dugulás Gödöllő. Gödöllő Táncsics Mihály utca, ahova mosogató dugulásra hívtak. Kertes ház és a lefolyót 10-11 méteren keresztül vitték a hálószoba alatt is ide tisztító szemet aknát nem lehet beépíteni ezért csak a szifon felől lehetett cső görényezni. Ami még nagyobb probléma volt, hogy a tulajdonos bevallása szerint elég sok olajos, zsíros folyadékot öntött már régebb óta bele. Mivel a víz és csatornadíj elég drága ezért a bő forró vizzel való átmosást néha csinálták ugyan de az kevésnek bizonyult. Jeleztem nekik, hogy olajos, zsíros folyadékokat soha ne öntsenek a lefolyóba mert nagyon könnyen kialakul a dugulás, és ezeket a dugulásokat nagyon nehéz elhárítani mivel erősen rátapadnak a lefolyó falára. A tulaj azt mondta mivel kutjuk van az udvaron ezért onnan szokta behozni és folyatni a vizet. Ez jó dolog lehetne a wc-nél vagy a padló összefolyónál, de itt nem igazán mert a kút vize hideg és ide bő forró víz kellene. Arra gondolt ez is elég, de sajnos ez ide nem volt megfelelő. Ezért elég hosszú ideig tartott a dugulás elhárítás mert többszöri próbálkozás kellett és aspirál a különböző fejek /tölcsér, zsírkaparó fúró fej/ mire nagy nehezen sikerült a dugulást megszüntetni. Mosogatónál nem árt időnként a bő forró vizes öblítés, hogy a lefolyó zsír és olajmentesen átjárható legyen. Hívjon bizalommal: Harcsa Sándor 06 20 491 5089

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor