Dugulás elhárítás a konyhába

2023. 10. 12. – Harcsa Sándor

Mosogató dugulás. Kistarcsa Pozsonyi út mosogató dugulás elhárítás. A mosogató szifon levétele után láttam, hogy a szifon teljesen üres ezért csak a falba vagy az aljzatba lehet a dugulás. Elkezdtem a cső görényezést és hallottam, hogy a szomszéd helységből, ami a fürdőszoba volt ott zörgött a spirál. Sajnos kiderült a félelmem, hogy a mosogató lefolyót belevezették a fürdőszobai padló összefolyóba. Ez nem felel meg így mert nem szabad belekötni a mosogató vezetéket. A dugulás valószínű ettől következett be mert a padló összefolyónál kicsapódtak a vegyszerek, zsírok és rögtön kialakult a dugulás. A padló összefolyóig cső görényezés, utána a padló összefolyó kitisztítása és máris szabadon folyt tovább a szennyvíz. Nálunk ilyen eset nem fordul elő mi nem kötünk padló összefolyóba mosogatót.

Udvari lefolyó dugulás elhárítás. Udvari dugulás elhárítás Szilasliget Sólyom utcában.                                                         Tovább

Duguláselhárítás Áraink

2021. 01. 12. – Harcsa Sándor

Áraink mindig az adott feladathoz vannak igazítva. A dugulások mindig más eszközöket kívánnak, ezért nem tudunk fix árat mondani. Áraink mindig az elvezett munka díjját fedezi. A lefolyó tisztítást különböző gépekkel tudjuk elvégezni. A lefolyócsőbe nem szabad semmilyen vegyszert beleönteni.

Tovább

Rothenberger dugulás elhárító gépet használunk

2020. 12. 20. – Harcsa Sándor

Rothenberger dugulás elhárító géppel spirállal végezzük a dugulás elhárítást. A Rothenberger géphez különböző tisztító fejek vannak. Van gyökérvágó, láncos, tölcséres, zsírvágó, csilla. Rothenberger Szuper plusz pumpa nagyon jó eszköz a zuhanyzó dugulás elhárításához, vagy kád dugulás megszüntetéséhez. A dugulás elhárító gép spirállal tud jól dolgozni. Többféletű méretű spirál van hozzá. Pl: 10-es, 16-os, 22-es átmérőjű spirált tudunk használni a géppel.

Tovább

Mosogató kisebb dugulás megszüntetése

2020. 11. 19. – Harcsa Sándor

Mosogató dugulás. Kistarcsa Pozsonyi út mosogató dugulás elhárítás. A mosogató szifon levétele után láttam, hogy a szifon teljesen üres ezért csak a falba vagy az aljzatba lehet a dugulás. Elkezdtem a cső görényezést és hallottam, hogy a szomszéd helységből, ami a fürdőszoba volt ott zörgött a spirál. Sajnos kiderült a félelmem, hogy a mosogató lefolyót belevezették a fürdőszobai padló összefolyóba.

Tovább

Ha a padlóösszefolyó dugul el…

2020. 02. 12. – Harcsa Sándor

Házi módszerekkel a dugulás ellen

A mosdó, a mosogatótálca vagy a fürdőkád lefolyójának eldugulása jelentős kellemetlenséget jelenthet a hétköznapok során. A legtöbben, mikor dugulást észlelnek, azonnal a telefonhoz nyúlnak és duguláselhárító szakembert hívnak, ami több ezer forintos kiadást jelenthet. Elsőként mindenképpen érdemes házi módszerekkel próbálkozni, mert előfordulhat, hogy az eltömődés mértéke még nem jelentős és házilag is megszüntethetjük a problémát.

Tovább

Granulátummal a dugulás ellen

2020. 02. 05. – Harcsa Sándor

A rendszeres karbantartás fontossága

A lefolyórendszer akkor is rendszeres karbantartást igényel, ha nem jelentkeznek a dugulást jelző kellemetlenségek, mint például az orrfacsaró szagok terjengése a mosogató, a mosdó vagy a fürdőkád lefolyójának irányából. Ez ugyanis minden esetben azt jelzi, hogy a csövek falán szennyeződések vagy vízkő rakódott le és a víz emiatt nem tud akadálytalanul távozni, hiszen a cső, a lerakódások következtében, összeszűkült. Amennyiben ennek észlelésekor nem orvosoljuk a problémát, az bizony előbb-utóbb komolyabb duguláshoz vezet.

Tovább

Sóval a dugulás ellen

2020. 01. 29. – Harcsa Sándor

Házi praktika, dugulás ellen

Amikor háztartásunkban dugulást észlelünk, az első, ami eszünkbe jut, hogy a reklámokban, interneten látott vegyi anyagokkal próbálkozzunk. Ezek az anyagok azonban, sem egészségünknek, sem a környezetnek nem tesznek jót és számos olyan házi praktika létezik, melyek hasonlóan hatékonyak, mégis olcsóbbak, környezet-és emberbarátok.

Tovább

A vécé dugulásának megszüntetése

2020. 01. 23. – Harcsa Sándor

Vécé dugulás okai és megoldás

Az egyik legbosszantóbb probléma a háztartásban, ha eldugul a vécé. Sok oka lehet ennek, leggyakrabban a túlzott papírhasználat, a WC-be kerülő idegen tárgyak vagy a vízben nem mindig tökéletesen oldódó papírgurigák is okozhatnak kellemetlenséget. Ha olyan ingatlannal rendelkezünk, ahol még derítő van, az is előfordulhat, hogy annak túltelítettsége okozza a vécécsészénél jelentkező problémát.

Tovább

Kellemetlen szagok a lefolyók környékén

2020. 01. 17. – Harcsa Sándor

Dugulásra utalnak a kellemetlen szagok

A lefolyók környékén jelentkező kellemetlen szagok a legtöbbször azt jelzik, hogy a lefolyóban dugulás alakult ki. Sokan szembesültünk már ezzel a problémával, ami megnehezíti mindennapjainkat. Az eltömődést sok minden okozhatja. A mosogatónál ételmaradékok, vízkő lerakódása, a mosdónál hajszálak, kozmetika szerek, tisztítószerek maradványai.

A kellemetlen szagokért azonban néha nem is a dugulás a felelős. Padlóösszefolyók esetén például gyakran előfordulhat, hogy a szifon kiszáradása és a kiszellőztető hiánya okozza a problémát. Ügyeljünk rá, hogy a lefolyót rendszeresen karbantartsuk és időnként, ha használaton kívül van, töltsünk bele egy-két pohárnyi vizet.

Tovább

Házi duguláselhárítási jó tanács

2018. 01. 01. – Harcsa Sándor

Házi dugulás elhárítás sósavval

Lakásunkba épületen belül dugulás keletkezik, akkor gyorsan kell cselekedni a dugulást elhárítani. A leggyorsabb, ha házilag el tudjuk hárítani. Ha vízvezeték szerelőt vagy dugulás elhárítót kell hívni, az nem csak pénzbe kerül, de időbe is. Ha a vécébe van a dugulás, akkor kezdjünk azzal, hogy felveszünk egy gumikesztyűt és egy és egy védő szemüveget és egy szivaccsal kiszedjük a vécé csészéből a vizet.

Tovább

© Duguláselhárítás Gödöllő 2015–2024, Minden jog fenntartva!
Készítette: Harcsa Sándor